top of page

Bezoek aan Prinzessinnengärten Berlin

Wat een geweldig mooie plek! Prinzessinnengärten Berlin ligt midden in Kreuzberg. Immeke ging op bezoek!

In 2009 is dit project als een pilot begonnen op een stuk braakliggend grond dat al bijna 50 jaar ongebruikt er bij lag. Samen met de lokale bewoners en een groep activisten hebben ze de plek omgetoverd tot een oase voor mens en bij.

Ze omschrijven zichzelf als een plek om te leren. Een plek waar de buurtbewoners bij elkaar kan komen om te experimenteren en om meer te leren over de productie van organische voedsel productie, klimaat veranderingen, duurzaam wonen en toekomst gerichte leefstijl in de stad. Ze willen biologische, sociale en culturele diversiteit in de buurt bevorderen.

En natuurlijk hebben ze een mooie diversiteit aan bijenkasten staan en zelfs een hangkorf. Vlak naast het terras, waar je overigens heerlijk kan eten!

Immeke houdt er van! Wat een toffe plek en het zeker een aanrader om te bezoeken als je in Berlijn bent!

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page