top of page

Immeke wordt geboren

Het was een grote dag in het leven van Immeke, de honingbij. Vandaag zou zij uit haar cel te voorschijn komen. Het kleine nauwe zeshoekige huisje waar ze nog net in paste, moest nu maar eens geopend worden. Als ze goed luisterde, hoorde ze allerlei geluiden, lachende, zingende en sprekende bijenstemmen. Maar ze zag niets, want de deur van haar huisje was goed afgesloten, "Ik ben benieuwd hoe het er uitziet in het grote bijenhuis", dacht Immeke. "Het begint mij te vervelen zo helemaal alleen. Maar hoe moet ik er uit komen, alles is zo goed dicht gemetseld, dat ik werkelijk niet weet waar ik het eerst beginnen moet." Toen dacht Immeke ineens: "Ik zal het deksel dat zo op mijn hoofd drukt, maar eens proberen door te knagen". En nu bemerkte ze, dat het deksel van haar huisje niet zo dik was, als zij steeds gedacht had, want na vijf minuten was het gat zo groot, dat ze haar hoofd er doorheen kon steken. Nu keek Immeke voor het eerst van haar leven in de bijenwoning. Uit: Immeke. De wonderlijke avonturen van een honingbij Geschreven door:

(1949)

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page