top of page

Even over vrouwenbouwen...

Wij vrouwen doen aan vrouwenbouwen... We doen dat vooral omdat we dat heel erg leuk vinden. We doen dat op gevoel en omdat we er nou eenmaal van houden als iets er mooi uitziet. Niet zomaar mooi, maar eerlijk mooi. Mooi met een zekere charme en herkenbaarheid.
Het is fijn dat de basis, het fundament, van onze bijenstek door een man is neergezet. Heel stevig en praktisch. Vast en zeker met spierballen en het juiste gereedschap...
Bij vrouwenbouwen gaat dat gewoon net even anders. Meestal niet met het juiste gereedschap en ook niet met spierballen. Dat wil trouwens niet zeggen dat vrouwen niet kunnen bouwen.
Bij bijen wordt er alleen maar door vrouwen gebouwd. Ze bouwen de raten van bijenwasplaatjes die ze als het waren uitzweten. Door er daarna op te kauwen wordt het soepel en plaatsen ze het aan de mooie nieuwe raat.

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page