top of page

Leve de koningin!


We hebben het echt gezien afgelopen zondag: er is broed! Eitjes, open broed met larfjes, dicht broed. De koningin zelf hebben we nog niet gevonden. Veel tijd hadden we daar niet voor omdat het hard begon te regenen en we kast weer gesloten hebben.

Bij het binnengaan van de kast waren de bijen heel kalm. Ze bleven zo rustig op de raten zitten dat je bijna zou denken dat ze vol trots hun imme lieten zien. Haar raten zijn zo mooi uitgebouwd. Er is honing, stuifmeel en al verzegelde honing voor de winter. We hebben twee ramen aan de buitenkant erbij gezet. In de kast hangen nu negen natuurbouwramen.

In 'A colour guide to pollen loads of the honey bee' van William J. Kirk (ISBN 0860982483) kan via de kleur de herkomst van het stuifmeel worden achterhaald. Praktisch en heel bruikbaar is ook de stuifmeelkaart. Hierin ook een handige kleurenkaart om snel op te zoeken met welke dracht we te maken hebben. Later meer over stuifmeel.

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page