Immeke op Open Dag BD-Imkers

August 17, 2013

De BD-imkers zijn met meer dan 1000 imkers inmiddels uitgegroeid tot op een na grootste imkerbeweging in Nederland. Om de manier van imkeren te presenteren en als contact mogelijkheid nodigt de 'Landelijke Werkgroep BD-imkers' bijenhouders en geïnteresseerden van harte uit voor de eerste Open Dag te Renkum (bij Wageningen) in de prachtige lusthof 'De Ommuurde Tuin'. 

 

Open Dag BD-imkers

Zaterdag 24 augustus 2013

10:30 - 17:00 uur 

De Ommuurde Tuin

Renkum


 

De nieuwe Nederlandse bijenkast wordt gedemonstreerd, er is presentatie van de Weissenseifener hangkorven, BD-bloembollenteelt, Gerhard Jannink met een presentatie over de werking van kosmische invloeden, Bijenlint Zutphen, zaden, boeken, bijenfilms, cursusprogramma en natuurlijk is ook Immeke aanwezig!
 

Immeke is er met honingsnoepjes, het cursusaanbod van 2013-2014 en met het project Toekomstzaaien voor een vruchtbare landbouw zonder gentechniek, dat in oktober a.s. in samenwerking met Stichting Demeter wordt georganiseerd.

 

Kijk voor het volledige programma op de site van de BD-imkers

 

 

 

De Ommuurde Tuin aan de Kortenburg op landgoed Oranje Nassau's Oord is een prachtige historische moestuin. Op het lusthof, op het voormalige zomerverblijf van koning Willem III en Emma worden nu biologische groenten geteeld die ter plekke worden verkocht, er is een fijn terras voor koffie en thee en BD-imker en docent Wim van Grasstek heeft er zijn imkerij 'De Zwarte Bij'. De tuin is een heerlijke plek en meer dan de moeite van een bezoek waard. Je kunt bijzondere groenten kopen, zo vers van het land geoogst, zelf kleinfruit plukken, er is plantgoed te koop en je kunt een wandeling maken, zowel over de tuin als in het naastgelegen bos. De Ommuurde Tuin is ook te vinden op Facebook.Gezien de mogelijk drukte, zeker bij mooi weer, wordt verzocht de parkeeradviezen op te volgen.

Please reload

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief

© 2019 met liefs van Immeke 

Bezoek ons op social media

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Instagram - Black Circle