top of page

Introductiecursus AFGELAST 2020

HELAAS WEGENS COVID-19 GEEN CURSUSSEN DIT JAAR

Jaja! Immeke gaat weer cursus geven!

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten over natuurlijk imkeren in de stad. Daarnaast zullen we op een mooie middag in de bijenkasten kijken om het echte werk van de bijen te bewonderen en dan sluiten we de cursus af met een rondleiding door Trompenburg en gezamenlijke lunch bij de bijen.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus gaan we de bijen volgen in hun natuurlijke ontwikkeling vanuit de lente naar de winter toe. Dat doen we in vier theorielessen en één praktijkmiddag door zelf naar de bijen te kijken. Belangrijk daarin is dat we verder kijken dan de plek van de kast zelf en de gehele leefomgeving meenemen met de vraag of er genoeg voedsel te vinden is voor de bij. We nemen u dan ook mee voor een wandeling door het prachtige Trompenburg. In deze cursus gaat bijzondere aandacht uit naar het natuurlijke zwermgedrag van bijen; met vragen als: kunnen we de bijen laten zwermen? En zo niet, wat dan?

Over Immeke

Immeke bestaat uit de imkers Angélique de Meijer en Rinske Kreukniet. Zij imkeren op biodynamische wijze op een volkstuin in Rotterdam en in Trompenburg Tuinen & Arboretum te Rotterdam. Sinds 2012, het Jaar van de bij, vormen zij samen Immeke. Immeke houdt honingzoete praatjes en ontwikkelt educatieve projecten voor jong en oud met inspiratie vanuit het wezen van de bij. Zij verbinden de kennis van het Biodynamisch imkeren met het imkeren in de stad.

Praktische informatie

Theorielessen: Maandagen 25 maart, 1, 8 en 15 April

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Praktijkmiddag: Zaterdag 25 mei

Tijd: 12.00 – 16.00 uur

inclusief lunch en rondleiding

De cursus heeft plaats voor min. 10 cursisten.

Locatie:

In het theehuis van Trompenburg Tuinen & Arboretum, Rotterdam

Kosten:

€ 125,- euro, dit is inclusief een biologische lunch en rondleiding door Trompenburg Tuinen & Arboretum

Inschrijven:

Stuur een berichtje met uw gegevens naar bericht@immeke.nl. De betalingsgegevens volgen na inschrijven. U bent na bevestiging van betaling officieel ingeschreven voor de cursus.


Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page